Julklappstips från Andreas

Julen närmar sig med stormsteg och alla har vi väl någon i släkten som är fiskare. Eller kanske någon är sugen på att köpa en julklapp till sig själv. Här kommer tre ”hårda pakettips” som jag tror kommer göra din fisketokiga son, morsa, brorsa eller farsa nöjda. Detta är iallafall mina favoriter under 2019 som säkerligen även kommer funka 2020.

Till abborrfiskaren

Abborrfisket växer så det knakar. Jiggar och framförallt hårda beten är riktigt populärt hos abborrfiskare idag.

Ett bete jag fastnat rejält för detta år är den djupgående Rapala DT 10.

En wobbler som snabbt dyker ner på djupare vatten. Med Rapala DT10 kan du komma ner till de hungriga abborrarna på ”djupgrynnorna”.

Den har en förmåga att studsa över stenar och stockar utan att fastna och detta får abborren som står och trycker på dessa platser att hugga. Betet är 6cm långt och väger 17 gram. Detta bete lurar stora abborrar!

Den perfekta julklappen till abborrfiskaren!

Till gäddfiskaren

Rapala X-Rap Peto 17cm med sin hårda framdel och mjuka bakdel blev snabbt en favorit hos många gäddfiskare och många stora gäddor har den lurat.

I höstas släppte Rapala även en Peto som är 14cm. Peton finns i en rad läckra färger och det behöver inte vara stora beten för att lura stor gädda, det fick jag erfara i höstas.

Rapala X-Rap Peto 14cm i två läckra färger!

Första passet med Rapala X-Rap Peto 14cm i båten bjöds på mängdfiske och redan andra passet lyckades jag lura en 10kilos gädda på detta bete.

Rapala X-Rap Peto 14cm väger 39gram. Ett perfekt bete till våra yngre blivande storfiskare men även till alla andra som gillar hugg. Ett grymt ”downsize bete”. Skulle även vilja påstå att det är ett perfekt bete för alla som tävlar inom gäddfiske. Ett bete som kommer fånga fisk, både stort och smått! Ett kanonbete helt enkelt.

Till vinterfiskaren

För vissa finns inte chansen att fiska i öppet vatten stora delar av året pga att det ligger is på sjöarna. Men man kan fiska ifrån denna is och få saker är så spännande och rogivande som pimpelfiske efter stor abborre. Dessa hugg kan jämföras med spinnfiskehuggen!

När jag fiskar efter stor abborre från isen är det nästan uteslutande med balanspirk och oftast med Rapalas balanspirk.

Rapala Balanspirk finns i en rad fina färger och i fyra olika storlekar, 3,5,7 och 9 cm.

Det finns även en Rapala Balanspirk med lyskrok något som kan vara grymt effektivt vissa dagar.

Rapala Balanspirk är en klassiker och är ett måste i nya som gamlas pimpelfiskares lådor.

Avslutningsvis måste jag säga: var rädda om er där ute på sjön, isarna är luriga så isdubbar på sällskap och ombyte med!

Till sist vill jag önska alla en riktigt godjul! Hoppas jag kunnat hjälpa någon i julklappsjakten!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids