Julklappstips, ”MÅSTE bara ha” tips (sista minuten)!!

Här kommer några av mina ”MÅSTE BARA HA- Julklappstips”, till er som är ute i sista minuten!? Då jag som sportfiskeguide har varit med länge i sportfiskebranschen (egna fiskeguidningar sedan 1998), så har jag även hunnit med att testa det mesta i betesväg! Speciellt då mina kunder ofta tar med sig sina egna favoritbeten på mina fiskeguidningar, så många olika typer av beten har simmat i sjön på mina guidningar! Men ett bete som tillhör kategorin ”MÅSTE BARA HA” är en av mina absoluta personliga favoriter, och det är Storm Seeker Shad jiggen som är vansinnigt bra många gånger! Jag har en gång guidat upp 82 gäddor med den, med bara en enda kund (1 st kund) men även jag fiskade den gången (76 st av gäddorna tog på Seeker Shad jiggen den dagen om vi ska vara korrekta), eller som jag själv brukar säga, ”Säker Shad jiggen”! Ett tips är att bara veva in den långsamt, huggen är ofta hårda och bestämda då, andra gånger kan man jigga/jerka in den etc, vilket också är grymt effektivt och bra! Den här jiggen är ett ”MÅSTE BARA HA” – känner jag!

Mitt nästa ”MÅSTE BARA HA- Julklappstips” är den nya fantastiskt fina och kraftfulla Strikemaster Lithium 40v motorisborren, som är grymt kraftfull, väldigt tyst (bortsett från skäret mot isen), luktfri/bensinfri, och lite lättare än vanliga motorisborrar! Dessutom något kortare tror jag, men är osäker (spiralen är dock densamma)! Den här isborren är ett ”MÅSTE BARA HA” till vinterfisket känner jag! Klockren om jag får säga det själv, frågan är bara om ni ska ha ett 200 mm eller 250 mm skär!? Jag själv har införskaffat mig en sådan isborr till vinterns fiskeäventyr då jag ismetar stor gädda och gös, och jag valde då den stora 250 mm i diameter isborren (dvs stora hål för riktigt stora fiskar)! Den här isborren är ett ”MÅSTE BARA HA” – känner jag!

Mitt sista ”MÅSTE BARA HA- Julklappstips” är en spöhållare som jag bara älskar, och som sitter på båda mina guidebåtar, dvs Normark De Luxe spöhållaren och som är ett ”MÅSTE BARA HA” känner jag! På min Eaglebåt så har jag 10 st sådana, och på min Quintrexbåt har jag 8 st av denna här fantastiskt bra spöhållaren! jag sätter ofta fast spöna i spöhållaren (som är vikta vågrätt bakåt, se bild) när jag ska åka bil/trailer på ett fiske långt hemifrån (eller på fisketurerna på sjön), och då kan det sitta dyra spön där, men kvaliten är så bra och kraftfull på spöhållarna så det finns inget att oroa sig för! Likaså när en stor lax eller stor gädda hugger på, dom håller! Man kan välja mellan att skruva fast dom på båten eller fästa dom på ett grabbräcke, båda funkar lika bra! Detta är en kraftig och pålitlig spöhållare med alla plastkomponenter tillverkade i glasfiberarmerad nylon. Alla metalldelar är i rostfritt stål, kan justeras och låsas i önskat höjd samt sidoläge. Låsbulten kan monteras i vänster eller högerläge. Den här spöhållaren är ett ”MÅSTE BARA HA” – känner jag!

Tackar för visat intresse, jag vill samtidigt passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!! :-)

känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka det sista lilla av den här ”höstens”, vinterns och vårens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – varmt välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer