Minnow Spoon!

Många har ställt sina spinnfiske prylar långt in i garderoben men för mig så tycker jag bästa tiden för regnbåge på spinn är nu! Vattnet är fortfarande ganska varmt och fisken är riktigt aktiv. Bästa stället att hitta regnbågen i mina vatten har varit nära gräs och vegetation. Detta innebär tämligen nära strandlinjen. Inga långa kast behövs och det händer ofta att jag kastar längsmed strandlinjen för att ha betet i hetaste zonen hela tiden.

Flytoverall är varmt och skönt till detta fiske. Mitt val är en Sundrige Crossflow.

Det behövs sällan att man fiskar speciellt fort men ”vevstop” är måste. Fisken följer gärna betet för att vid en avvikande rörelse attackera hårt. Mitt favorit bete för denna typ av fiske är Rapala Minnow Spoon.

3 heta kulörer för hösten.

Minnow Spoon har en hög bärighet i vattnet och är perfekt att fiska nära gräs. De supervassa trekrokarna från VMC som är original gör att fisken fastnar direkt vid mothugget.

Två fiskar fick följa med till röken.

Jag kan varmt rekommendera att fiska regnbåge med samma utrustning som till abborre. Här är en drömkombination:
Shimano Zodias spö
Shimano Stradic Ci4 rulle
Sufix Nano Braid 0,12 mm
Minnow Spoon RT 7 cm
VMC Sparkpoint trekrok stl 6

En urstark båge på dryga 2 kg.

Så när ni har tröttnat på all julmat kan jag rekommendera ett besök i den lokal regnbågssjön!

God Jul önskar jag er alla!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer