Vilken dag!

Efter en tid med inget fiske alls var det äntligen dags att ge sig ut på isen.

Direkt jag slutade jobbet idag åkte jag raka vägen och hämtade min vän Emil. Bilen packades full med borrar och pulkor. Sedan for vi iväg.

Vädret var fantastiskt! Sol och några få minusgrader.

Väl framme vid sjön kollade vi om isen bar oss. Inga problem, ca 8-10 cm blankis. Men isdubbarna på iallafall!

Vi satte ut våra spön men inget hände. Inte ett enda fäll på de två första timmarna.

Rapala Squall spöna är grymt roliga att drilla fisk på.

Vi börjar misströsta lite men maten smakade oerhört bra i det fina vädret.

Men efter maten blir det lite fart. Emil drar ett par snipor innan jag får mitt första fäll.

Jag tar det lugnt fram mot spöt för att inte skrämma fisken. Jag upplever att just på första isen när den inte hunnit växa sig så tjock har gäddorna en tendens att spotta om man rusar fram med pulka och tunga steg.

Väl framme vid spöt ser jag linan lämna rullen. Jag greppar spöt och sätter mothugget. Jag känner genast att det inte handlar om någon snipa denna gång. Får den närmare och under den blanka isen kan jag se en stor gädda. Men den är inte klar på långa vägar. Den rusar ner mot botten så det är bara att börja om. Nästa gång kommer den lite lättare, men när jag skall försöka greppa hjälgreppet sticker den ner mot djupet igen. Jag börjar nästan få lite ”bendarr” men där kommer hon och nu går det bättre. En riktigt tjock och fin gädda.

Emil förbereder med tång, måttband, vågsäck, våg och avkrokningsmatta.

Gäddan är 106 cm och väger 8kg. En riktigt tjock och fin gädda.

Lycka!

Sedan är det dags att säga hej då till denna vackra gädda. Med några snabba rörelser försvinner hon ner i djupet igen.

Vilken härlig känsla och vilken fantastisk upplevelse att se fisken genom blankisen under drillningen.

Sedan går det ytterligare en timme innan det är Emils tur att motionera sitt spö. Det är självklart spöt längst bort det fäller på. Det blir en härlig drillning och det går bra även denna gång.

Ännu en riktigt fin gädda. 102cm och runt 6,5kg.

Denna gädda fick avsluta en fantastiskt fin dag på isen!

Nu på första isen fiskar jag ofta djuphålor, eller djupkanter där jag vet det funnits betesfisk under sista delen på spinnfiskesäsongen.

Mörten placerades idag 1-3meter under iskant.

Ut och njut gott folk men var noga med säkerheten. Isdubbar på!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids