Abborrace från isen!

Plusgrader och stormvindar har det varit gott om här i Falun ett tag nu. Men idag sken solen och termometern visade ett par minusgrader. Det fick bli ett par timmars pimpelfiske på ett litet vatten där isen ligger.

Området jag valde fiska är en brant djupkant intill land. Redan första hålet får jag ett par abborrar på ca 1-2hg. Dessa högg på 5 meters djup.

Jag flyttar mig sedan en bit ut på lite djupare vatten. Stoppade ner ekolodsgivaren och på ekolodsskärmen stod det 7,6 meter.

Sänkte försiktigt ner min 7cm Rapala Balansare med Lyskrok. Redan på väg ner ser jag hela ekolodsskärmen fyllas med stigande gula streck från botten. Det smäller direkt. En bättre fisk i fin kondition kommer upp ur hålet.

Fin abborre

Slänger ner den i hinken och sänker ner balansaren igen och det hugger direkt. Denna procedur upprepas gång på gång. Det kom till och med upp två abborrar som huggit på varsin krok.

Det är krig om min balansare under isen. Häftigt att se på ekolodsskärmen. Synd jag var så inne i fisket så jag glömde knäppa kort.

Viktigt att ha med sig en hink med vatten så man hinner fånga så många fiskar som möjligt under huggperioden.


Rätt som det är stramar det bättre i linan. Det är en bättre abborre som huggit.

Vacker fisk!

Det blir nog runt 15-20 abborrar över 2 hg och de största är närmare 40cm. Grymt kul fiske!

Fin dubbel!

Huggperioden varar i ca 15min sen är abborrarna borta. Kanske tur för mig då jag lyckades hålla tiden hem för en gångs skull.

Isarna är fortfarande förrädiska eller obefintliga så var försiktiga där ute!

Skitfiske!

P.S Läs om hur jag tänker kring pimpelfiske med balansare HÄR! D.S

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids