Gäddorna älskar Peacock i Dalarna

I somras fick jag provfiska en del nya färger av Rapala X-Rap Peto 20cm bland annat den nya färgen Peacock (PCK) som nu finns i butik.

Det är ingen hemlighet att Peto i naturliga färger som ROL, PEL och SML mfl fiskar grymt bra. Men för mig har faktiskt PCK varit bäst. Den har fångat flest och störst gäddor. Självklart har den fått mycket tid men det är något med denna färg som attraherat gäddorna.

Minns framförallt en dag i somras när de flesta beten och färger testades. När jag bytte till Peacocken small det på första kastet.

Fin rygg på den donnan!

Även sommarens största gädda lurades av en Rapala Peto 20cm i Peacock kostym.

En urstark Donna från dalarnas mörka skogar!
114cm och en Storsik från strecket.

Även under hösten har detta bete fortsatt leverera gädda. Jag vet inte varför dom gillar denna färg så bra, kanske har dom en längtan att sluka Peacock bass från djupaste Amazonas men förmodligen är det en riktigt lyckad färgsättning som lockar till hugg.

Peacockfärgen har varit en ”game changer” vissa dagar och till slut blev det ett ”startbete” i klara som grumliga vatten. Nu handlar fiske självklart om att fiska med förtroende, oc förtroende är nått jag har för denna färg !

Ut och fånga drömfiskarna om det så är på is eller öppet vatten! Men glöm inte av att njuta längs vägen!

Följ gärna mitt fiske på instagram, ni hittar mig HÄR!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids