Mild vinter = Bra trolling

De flesta förknippar januari med is och snö. Det finns givetvis is och snö i norr men på mina breddgrader är det barmark och båtramperna är isfria. När vintern är mild ger det chans till en förlängd trollingsäsong.

Lugna vindar är alltid att före dra.

Vi har testa Vättern i helgen och fisket har varit makalöst bra. Det är främst röding som är i farten men det finns goda chanser på både lax och öring med.

En 80 cm lax fångad utanför Granvik.

All fisk vi har fångat verkar ha riktat in sig på spigg som huvudföda. Små beten lockar fisken till hugg. De två bästa betena i min båt har varit Luhr Jensen Shoe horn 3 tum och Rapala UL minnow.

Silver och guldnyans funkar fint i solen.

Det är många rödingar som varit och lekt i höstas och har fortfarande inte hunnit äta upp sig eller bytt bort lekdräkten.

En grann som fick simma åter efter ett snabbt foto.

Fisket är väldigt bra just nu och man kan lätt välja vilken fisk man vill ha med sig hem. En röding ska var blank fet och rund om magen för att vara en bra matfisk. Är fisken du fångar färgad eller mager är det lika bra att den får simma vidare och äta upp sig.

Denna fisk hade till och med sår på ryggen!

Helgens fiske var en riktigt bra och en suverän start på 2020. Det finns gott om fisk och det borgar för ett fint fiske i Vättern även detta år. Om väder och vind tillåter så testa gärna att trolla du kommer inte bli besviken!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer