Vätterns silver tog i mörkret!

Idag fiskade jag med Olle Eriksson och farsan på Vättern. Vi valde västsidan för att få lä från blåsten. Det var helt okej när vi kom ut på sjön, inga stora vågor. Det dröjde inte många minuter innan Olle drillade upp dagens första fisk en öring.Nästa fisk blev en Röding som jag fick äran att dra upp.Fiskarna var svårflirtade idag,vi såg på ekolodet att dom stog och tryckte efter botten. Några rödingar till nappade innan det började mörkna.Vi hittade en fläck där vi såg fina bågar och mycket betesfisk. Så vi hoppades att fiskarna skulle stiga när mörkret kom. Så vi snurrade på det stället, resten av dagen. Alldeles innan vi skulle riva böjdes ett ytspö och Tekota rullen började morra ilsket. Nu kom hugget vi väntat på. En fin lax nöp en liten tubfluga, helt ytligt. Vilken bra avslutning på en annars ganska trög dag.laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren