Årets första +10 kg

De flesta trollingintresserade fick uppleva ett drömår på Vänern 2019. Mängder med fisk fångades och storleken var något utöver det vanliga. Själv lyckades jag guida fram inte mindre än 4 fiskar över 10 kilo vilket aldrig tidigare hänt i min karriär.

Lite is stoppar inte en Stabicraft.

2020 börjar minst lika bra! Redan på årets andra guidning lyckas Ulf Hedberg från Jönköping bända upp en grym lax på 10,5 kg.

10,5 kg fördelat på 96 cm och med ett bukmått på 59 cm.

Den stora laxen passade på att hugga precis efter att vi hade landat en ”mindre” fisk på 82 cm. Fisken tog hårt på djupriggen 30 fot ned. Linan flög av Tekotan så det fräste om det. Vi förstod genast att de rörde sig om en riktigt stor fisk. Ulf bände på och vände fisken efter en stund när fisken väl kom upp utmed båtkanten gav vi den inte en chans utan håvade upp den direkt med ett ”slagskott” till håvning.

Tunggung nere i djupet.

Att landa stor fisk är ingen självklarhet men just nu verkar Vänern vara en sjö med otroligt mycket grov fisk i och det ser ut som att 2020 kan följa förra årets trend.

Ulf med sin 82:a på 6,8 kg.

Har du drömt om att få fånga en stor lax eller öring?

Nu har du din livs chans! Gör som Ulf och boka en tur med mig. Bokning sker på telefon 0706-762908 eller info@charterfiske.se
Besök gärna min hemsida www.charterfiske.se

Varmt välkomna ombord!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer