Ibland har storleken ingen betydelse

Efter en hektisk vecka kom äntligen helgen och en lördag utan planer. Det fick bli några kravlösa timmar på isen vid stugan tillsammans med barn och sambo.

Fantastisk skönt att bara vara utan krav och förväntningar på stora fiskar. Bara njuta av de få solstrålar som hittade igenom och pimpla tusenbröder.

Det blev faktisk även en liten stramare blad tusenbröderna.

Den har nog käkat någon kräfta den lille rackaren!

Jag hittade på ett stim med abborre vid en stor sten. Ett tag nappade dom hela tiden. När jag hittar på ett stim abborre och inte har hink med mig brukar jag borra några hål ihop halvvägs genom isen och fylla det med vatten för att använda som sump. När huggperioden är över är det bara att släppa tillbaka dom små rackarna. (Släpper du tillbaka dem direkt finns risken att dom drar med sig stimmet och huggperioden dör)

Passade på att ta några bilder i ”sumpen”.

Glöm aldrig varför du en gång började fiska. Ibland är det skönt att ”go back to basic” och släppa storfiskhetsen och bara njuta!

Idag nappade de flesta av abborrarna på vertikalpirk med maggot runt strukturer (stenar) på hårdbotten. Men även Rapala Balanspirk/Jigging Rap 5cm lurade nån abborre.

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids