Idiot eller geni, skillnaden är hårfin

Det var bestämt sedan flera veckor. Lördagen den 22a februari skall jag och Danne ismeta. Dagarna går och prognosen ser helt okey ut. Men ju närmare denna lördag vi kommer blir prognosen sämre och sämre. När så Danne kom hit igår kväll visade SMHI:s prognos regn hela lördagen, 14mm.

Aj då tänkte vi men vi kör ändå. Tyvärr skulle det visa sig bli en dag vi sent kommer glömma när det gäller vädret.

Morgonen började med bra fart på de mindre gäddorna. Tyvärr lyste de större med sin frånvaro. Efter ett tiotal mindre gäddor dyker även min vän Martin upp i skitvädret.

Nu börjar även vinden tillta. Det är så illa att Dannes ismetespön börjar blåsa bort från hålen. Vi börjar fråga oss själva vad vi håller på med.

Men sen blir det en god lunch innehållande kebab med bröd tillagad på öppen eld. Den satt fint kan jag lova.

Klockan börjar närma sig 13 och de större gäddorna lyser fortfarande med sin frånvaro. Då fäller det plötsligt på spöt där Dannes största betesfisk sitter. Vi närmar oss försiktigt och det sprutar lina från rullen. Danne greppar spöt och sätter mothugget. Jag ser genast att det är en bättre gädda som huggit. Drillningen går bra och till slut kan vi landa en riktigt fin gädda och nytt årsbästa åt Danne. Grymt kul!

Magisk teckning på den gäddan!

Sedan tilltar även vinden. Kan rekommendera pulksegling, mycket kul aktivitet mellan fällen! Haha!

Mitt mellan ”pulkseglingarna” fäller det på mitt spö. Mothugget sitter och det är en lite bättre gädda.

Bra skalle på den!
Dagens näst största som även fick bli dagens sista.

Jag vet inte hur man är funtad när man är ute en hel dag i spöregn och 10-15 s/m men jag tycker att det blev en kanon kul dag i goda vänners lag! En dag vi kommer minnas och skratta åt tillsammans!

Jag tror vi landade närmare 25mm regn än smhi:s 14mm men vad gör det!

Vill ta tillfället i akt att rekommendera Rapalas vinter ställ, Rapala Nordic. Den sattes verkligen på prov idag och jag var fortfarande torr innanför stället när jag kom hem.

Precis när vi plockade upp slutade det så klart regna. Molnen skingrades och solen tittade fram och bjöd på en magisk solnedgång!

Magi även om jag gärna sett solen komma tidigare!

Ut och jaga drömfiskarna men kom ihåg att njuta på vägen!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids