Rigga Skeden Rätt

Det är inte lätt att komma ut på sjön just nu. Sjöarna är förvisso öppna men blåsvädret sätter ändå stopp för fisket. Jag har passat på att städa upp lite i betes lådorna och tänkte bjuda på ett ett riggnings tips för Skeddrag.

Blufox Matrixx skeden finns åter på Svenska marknaden!

De flesta skedarna är gjorda för den Amerikanska marknaden. Det betyder att fjäderringar och krok ofta är väldigt kraftiga. Detta för att klara av en ”Rambo” drilling av en rejäl Kungslax .

Väl ute ur förpackningen demonterar jag ringar och krok!

De tunga ringarna samt kroken gör skedarna tungdrivna och det tvingar oss att fiska onödigt fort. Går man ned i storlek på ringar och krok kan man fiska i lägre farter utan att förstöra gången på betet = bra för vårfisket!

Lekande, 6 mm fjäderringar och VMC vandium krok.

Lekandet gör att att betet kan röra sig fritt utan att tvinna linan. Den röda VMC kroken ger en extra hugg punkt för fisken.

Monterat och klart.

Två fjäderringar i bak vid kroken gör att fisken får det svårt att bryta sig loss från draget. Jag kör alltid med två ringar och tycker det är den optimala riggning. Man kan givetvis sätta dit fler men då påverkar man ofta gången. Ett annat tips är att inte förvara skeddrag med kroken på. Det kan nämligen slöa spetsen och betena tar ofantligt mycket mer plats i lådorna.

Sist men inte minst vilja tipsa er om att testa Matrixx för det är en riktigt fiskmagnet. Jag har kört den hårt både på Vänern och Vättern med stor framgång främst på höstarna. I vår blir det en vecka på Bornholm och då kommer den stora varianten få bekänna färg!

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer