110cm Solskensgädda!

Efter ett rejält bakslag i vårvädret har det varit ett par fantastiska dagar här i Dalarna sista veckan. Vindstilla och en sol som börjat värma allt mer. Fantastiska dagar att tillbringa på sjön med några ismetespön ute.

Denna dag blev det en sen start. Efter lite skottande av snövall var jag och min vän Enar framme vid sjön först kl12. Det fick bli ett eftermiddagspass. Vi hann inte få ut alla våra spön innan vi fått varsin snipa. En bra start. Gäddorna verkade vara i farten.

Nästa gång fäller det på Enars spö. Spöt böjer bra i mothugget och en fin 90+ gädda kan landas.

Vackra mörka gäddor i denna skogssjö!

Det fortsätter med att Enar drar ett par mindre fiskar och vi bara njuter i det fantastiska vårvädret. Solen värmer, kaffet smakar utmärkt och gäddorna nappar lite då och då i takt med att solens strålar värmer i ansiktet. Kan knappt bli bättre. När klockan närmar sig 16:30 börjar vi fundera på om det kommer bli några mer fäll. Då plingar det till och vi ser att det är fäll på mitt spö längst ut. Jag rusar dit. Linan lämnar rullen och jag greppar spöt. Gör mothugg och det är en bättre fisk som tagit min mört!

Drillningen går lungt, fram tills gäddan ser ljuset från hålet. Då sticker den ner mot sjöns djup igen. Men till slut är den redo att landas. Efter lite krångel att få upp det stora huvudet ur hålet kommer en av sjöns större gäddor upp. En fantastiskt fin gädda som mäter 110cm på Rapala måttbandet.

Magiskt vacker gädda!

Vi släpper tillbaka gäddan och väntar på fler fäll ända fram till skymning. Men detta blev sista fisken.

Enar ismetar med en vänstervevad Rapala Fathom Vertical rulle. Fina rullar som finns med både väster och högervev.

Många tror att man måste vara ute från gryning för att få gäddor från isen. Jag upplever att många av de större jag fått nappat på förmiddagen eller senare. Denna dag blev riktigt lyckad. Strålande sol och fina gäddor! Det kan inte bli bättre!

Ut och jag drömfiskarna men glöm inte av att njut på vägen dit!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids