Praktisk verktygsförvaring – Rapala Tool Organizer

Bra verktyg i form av tänger, vågar och annat är som bekant viktigt för alla oss som fiskar. Inte minst när man vill återutsätta fisken så snabbt och skonsamt som möjligt.

En avgörande detalj om man vill återutsätta fisken är tiden det tar att lossa kroken. Visst kan man låta fisken vila i håven men med rätt verktyg går operationen oftast på ett par sekunder. Men då gäller det att ha koll på var verktygen är. För det ändamålet använder jag Rapalas Tool Organizer – en smidig väska att förvara dina verktyg i.

Jag har min väska står skyddad från väder och vind i ett stuvfack i båten men det finns remmar så att man kan hänga den på relingen om man så vill. I botten av väskan finns dräneringshål som gör att vattnet rinner ut och verktygen håller sig torra. När fisken är säkrad i håven är det bara att plocka fram väskan och ha alla verktyg till hands. Riktigt smidigt!

Flexibelt och smidigt

Det gör det också väldigt enkelt att få med alla prylar om du har flera olika båtar, fiskar från land eller när du ska fiska med polare och vill ha med dina favoritprylar. För sådana har vi ju alla…

Personligen blev jag fullkomligt förälskad i Rapalas kroklossare RCDHR första gången jag använde den. Den är lätt att hantera och riktigt kraftfull vilket gör enkelt att lossa krokarna ur fiskens mun snabbt och effektivt.

Väskan rymmer mycket!

Klipp krokarna – för allas bästa!

Vid allt fiske så ser jag alltid till att ha med mig en lång tång, kroklossare och en kraftavbitare. Den sistnämnda är ovärderlig om fisken, eller jag själv, krokats illa och kroken måste klippas av. Är man ensam ute och lyckas med konststycket att få en krok i handen så kan det vara direkt avgörande att kunna klippa kroken. I alla fall om det sitter en arg gädda som skakar våldsamt på huvudet på någon av de andra krokarna … då vill man komma loss så snabbt det bara går!

Krokarna är lossade och fisken simmar hem!

Så när du ändå packar din Rapala Tool Organizer med verktyg – se till att lägga med några plåster också… Gäddtänder och krokar är vassa!

Samlat och överskådligt!

Comments

Kommentarer