T-Bone Shad fortsätter leverera stor gädda

Efter senaste passet på sjön som ni kan läsa om HÄR, var man sugen att komma ut så fort som möjligt igen.

Det visade sig att både jag och Martin hade några timmar över redan nästa dag. Men väl ute på sjön märkte vi att det inte var samma fart på gäddorna som dagen innan.

Kort och tjock!

Men till slut lyckades jag lura en lite knubbig sak på en Peto och efter denna fisk var det Martins tur. Spöt böjer bra och efter en härlig fajt kan jag håva en fin meterfisk åt Martin.

En tjock och fin meterfisk på 7kg får friheten åter!

Sedan dog fisket helt. Vi gör korta förflyttningar runt området med betesfisk men gäddorna verkar inte vilja äta. Tiden går och snart måste jag bege mig hemåt.

Vi beslutar att lägga sista tiden på ett område som resulterade i fina fiskar senaste turen. Jag bestämmer mig för att byta till en annan färg på T-Bone Shad. Det fick bli en i färgen BAO som fick avsluta dagen. En svart och orange och en 20grams vikt i nosen. Så fick det bli.

Efter några kast ser jag ett fint eko SI:n på ekolodsskärmen. Lägger ett par kast åt det håll jag sett gäddan. Andra kastet låter jag som vanligt betet dala ner till botten för att sedan veva in det sakta. Släpper det till botten igen och en, två,tre vevtag sen tar det tvärstopp. Det känns som någon försöker slita mitt spö ur mina händer. Ett sånt där hugg man drömmer om när isen ligger metertjock och men ligger i fosterställning och tycker synd om sig själv och bara vill spinnfiska .

Mothugget sitter och en härlig drillning av fisken kan börja. Det känns genast att detta är en bra fisk. Jag sätter hård press på fisken och ganska snart ser vi en stor gädda komma upp från djupet. Martin håvar säkert och där ligger den.

Fin fisk!

Vi förbereder våg och måttband, sen är det dags för några bilder.

Vacker fisk!
Den vägrar släppa ”sin” T-Bone!

Gäddan mäter 111cm och trycker ner vågen till 8,3kg. Åter en fantastiskt fin gädda på T-Bone Shad.

Som jag skrivit förut så simmar T-Bone Shad fantastiskt bra i både hög och låg fart. Med dess unika design kollapsar den när gäddan hugger och du kan sätta mothugget.

Kollaps!

Storm R.I.P T-Bone Shad har snabbt blivit en favorit som jag verkligen rekommenderar och förhoppningsvis kommer det hugga fler gäddor på detta bete.

Tre heta färger !

Tillbaka till vattnet igen. Efter att vi vägt och mätt gäddan så var det dags för henne att återvända dit hon kom ifrån. Det var även dags för mig att åka hem och fortsätta med vardagssysslorna.

Det var en glad pappa/sambo som kom hem denna dag. Det där hugget var ett sånt hugg man suktat efter hela vintern!

Ut och jaga hugg gott folk!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids