Grand Slam på en förmiddag!

Ibland är det lätt att kliva ur sängen. Denna dag hann inte ens väckarklockan ringa utan ljudet som kom från mobilen visade sig vara min vän Casper som ringde.

-Ska du med ut på sjön några timmar.

-Jag ska bara kolla om det funkar hemma.

Det blev några timmar på sjön och frukost och påklädning har aldrig gått snabbare.

Jag slängde med en låda gäddbeten ett lättare gäddspö och abborrprylarna. Första spoten vi fiskade gav inte ett hugg, både abborrar och gäddor verkade vara som bortblåsta.

Nästa ställe gick bättre. Ekolodsskärmen visade många fina ekon efter botten så vi började kasta våra jiggar. Ganska snart hugger det stenhårt på min 10cm Largo Shad men jag missar.

Nästa hugg går det bättre. En gädda på ca 70cm. Redan två kast senare hugger det igen. Även denna gång en gädda på ca70cm. Sedan är det Caspers tur. Denna gång är det ingen gädda utan en fin gös.

En 10cm Largo Shad

Sådana gösar hugger garanterat på en 14cm Rapala X-Rap Peto tänker jag och greppar mitt gäddspö.

Den stora och den lilla Peton. Just 14cm är perfekt på ställen där det simmar både gös, gädda och stor abborre.

På med en liten Peto och redan andra kastet har jag ett slackhugg men missar. Casper fortsätter fånga fisk på sin jigg men denna gång är det en liten gädda. Efter en stund hugger det på min 14cm Peto igen. Denna gång sitter mothugget. Det är ingen abborre det känner jag direkt. Det måste vara en stor gös eller en fin gädda. Fisken går tungt men efter en stund kan vi se en fin gädda komma upp från djupet. Casper håvar och där ligger en fin efterleksgädda på 104cm.

Fin fisk!

Nu var det bara abborren kvar. Skulle vi lyckas lura alla sjöns predator fiskar. Vi söker en stund med hjälp av ekolodet och dom är ju där men dom vill inte. Vi stannar på en kant där vi ser flera fina abborrar. Jag tar sakta hem min jigg med korta lyft.

Smack!

När dom väl bestämde sig var det ingen tvekan! Efter en härlig drillning kan Casper håva en fin abborre åt mig.

41cm dala-abborre!

Vi tänker att nu kommer nog abborren igång. Men icke. Men 3 timmar på sjön och en gös på 2,66kg, en gädda på 104cm och en fet abborre på 41cm är en bra förmiddag!

En riktigt kul förmiddag med en god vän! En bra start på dagen!

Ut och fiska!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids