Grymt fiske på Beachen!

I veckan var jag ute och fiskade gädda. Kan inte säga att jag hade några högre förväntningar innan jag gav mig ut. 10grader och 4-10 s/m nordan i mitten av maj brukar inte vara någon höjdare.

Fisket började segt. Testade att fiska av några friliggande grynnor och några vikar vassnära. Det resulterade i ett hugg som jag missade. Sedan började jag leta betesfisk efter kanterna på 8-12meter och det skulle visa sig ge resultat omgående.

Hittar ett stort stim på 10 meter. Ankrar upp och i beteslåset hänger en Rapala X-Rap Peto i färgen Smelt On The Beach (SMB).

Redan första kastet har jag en stöt men missar. Andra kastet går det bättre. Ett stenhårt hugg och en gädda på 95cm kan håvas.

Ingen tvekan där!

Krokar av gäddan och låter den ligga i håven. Kastar ut och det hugger direkt. Men missar igen. Kast nummer fyra känner jag i hela kroppen att det ska hugga. Adrenalinet pumpar och jag håller spöt stenhårt. Men icke, inget hugg. Men i kast nummer fem hinner jag bara ta 3-4 vevtag innan en urkraft 10 meter under mig försöker rycka spöt ur mina händer. Ett stenhårt hugg. Mothugget sitter och in i håven glider en fin gädda.

Så ser det ut när gäddan möter ditt bete. SMACK! Fantastiska hugg!
Där ligger dom bra.Poseringsfoto får vänta. Bäst att fiska medans det är hett.

Jag krokar av gäddan och lägger även den i håven. Kastar ut igen och det dröjer inte många vevtag innan det hugger ännu en gång. Men denna gång hade en lite mindre gädda vågat sig fram.

När dom större ligger i håven vågar de mindre äta.

Jag kastar några kast till men detta blev sista gäddan på denna spot. Men 6 kast, 5kontakter och 3 gäddor är galet bra.

Detta var den största av de tre på 106cm och 7kg. En riktigt fin fisk.

Efter denna huggperiod söker jag nya stim efter kanten med hjälp av ekolodet. Det blir ett par mindre gäddor.

En liten som högg som en stor.

På eftermiddagen slutat gäddorna hugga så jag sätter mig och ”ritar” djupkarta med hjälp av ekolodet. Rätt som det är ser jag en stor gädda på si:n. Ankrar upp och lägger ett kast där jag tror att gäddan står. Låter min Peto droppa till botten innan jag börjar ta hem betet. Efter ca 10 vevtag tar det tvärstopp. Ett stenhårt hugg som följs av en härlig fight.

Ännu en fin gädda glider in i håven.

Rapala X-Rap Peto hade lurat ytterligare en fin fisk denna dag!

Gäddan väger runt 8kg och är 109cm lång. Ett grymt avslut på en bra dag på sjön.

Fin fisk som bjöd på dagens hårdaste hugg.

När du vill fiska dina beten djupare kan jag varmt rekommendera Storm R.I.P Adapter. Adaptern är lätt att trä på betet och sedan väljer du själv vilken vikt du vill ha på betet.

En 20grams R.I.P Vikt på Storm R.I.P Adapter var melodin denna dag!
Storm R.I.P Adapter funkar på alla sorters beten, bara att trä på ”gemet” i betets nosögla och på med önskad R.I.P vikt.

Detta blev sista gäddan för dagen. Totalt blev det 10 gäddor och några missade hugg. Två över 7kg. För att vara här måste det ses som en grymt bra dag på sjön.

Ta hand om er!

Ut och fiska.

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids