Spinnfiske efter gös

Senaste fisketurerna har det blivit gösfiske för mig. Ett fantastiskt kul fiske med beroendeframkallande stenhårda hugg. Jag tror just spinnfisket efter gös kommer explodera med den nya ekolodsteknik som kommit.

En fin gös på ca 2,5kg

Men du behöver faktiskt inte ha några värsting ekolod för att spinnfiska gös. Fisket jag bedrivit har framförallt varit jiggfiske med jiggar runt 10-15cm.

Storm 360GT Largo Shad 10cm passar utmärk att jigga gös med. Är gösarna petiga kan det vara idé att sätta på en liten stinger.

Nu är jag nybörjare på detta fiske men jag tror det kommer bli en del göspass i år. Till jiggen använder jag en vanlig jiggskalle. De senaste passen har det blåst så mycket så det har blivit en 20-15g skalle på för att få kontakt med jiggen. Är det lugna förhållande kan man gärna experimentera med vikten på skallen och testa lättare för att få hänget i vattnet längre. Ofta kommer hugget efter botten och ju lättare vikt ju längre tid har gösen på sig att hugga i ”hänget”.

Fantastiskt fin gös på nästan 3,42kg som även blev nytt PB för mig.

En rulle i 2500 storlek passar perfekt till detta fiske. Linan jag använder är en Sufix 131 i 0,13mm dimension. En fantastiskt bra lina.

Spöt bör vara klassat någonstans runt 20-40g för att sätta krokarna i gösens hårda käftar.

Det har även blivit gös på vanligt spinnfiske. Rapala X-Rap Peto verkar vara en riktig gösmagnet. Tyvärr lossnade den största gösen vid håvkanten. Den hade varit ett nytt PB. Men det kommer fler chanser.

En som testat detta med spinnfiske efter gös med den senaste ekolodstekniken är göskungen Tommy Blomander. Har ni inte läst hans senaste blogg inlägg så gör det. Här finns en LÄNK! Han spelar i en annan division än mig om man säger så.

Jag kan varmt rekommendera gösfisket! Ni kommer inte bli besvikna. Det är fantastiskt kul och huggen är beroendeframkallande.

Ut och fiska gös!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids