Stor Vandringslax = (beroendeframkallande)

Jag och klubbkompisen Andreas Jakobsson gav oss iväg mot Grisslehamn i torsdagsmorgon. Två dagars jakt på havet efter vandringslax var målet. Väl framme visade havet upp sig från sin bästa sida med svag vind och soligt väder. Nu var laxpulsen i topp, spöna sattes snabbt ut och jakten började. Det dröjde till sent på kvällen innan första hugget kom, en stor lax nöp på i ytan och gav upp till kamp med långa rusningar och hopp. Laxen vann kampen, inget mer hugg den dagen. Igår fredag åkte vi ut tidigt med hopp om en stor vandrare innan hemgång. Vi hade inte kört länge innan ett djupriggsspö signalerade fisk, en argsint lax rusade iväg 130 meter innan jag fick stopp på den, efter 30 minuters kamp var det dags för håven,en stor lax kom upp bredvid båten, men precis när håven nuddade ytan gjorde den en knyck och försvann ner i djupet. Nu var det inte några glada miner i båten. Men efter några timmar kom det en till chans, nu gick det hela vägen in i håven. Andreas fick en nytt Pb en fin lax på ca 115cm stort grattis. Hoppas komma ut på havet snart igen, det är någe alldeles speciellt när en stor lax sitter i andra änden, inte mycket som slår det. Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren