Fast i gösträsket, PB igen

De beroendeframkallande göshuggen har verkligen fångat mig. I helgen var det åter dags att höja PB:t med ett kilo.

Efter en ganska medioker dag med några mindre abborrar och gäddor lades sista tiden på att försöka få en av sjöns gösar. Jag åkte runt i ett område där jag fått fin gös tidigare och tittade om jag kunde se någon fisk med hjälp av ekolodet.

På grund av den ”hårda” vinden (hård för min båt) förstod jag att det skulle bli svårt att stanna och vertikala på fisk om jag hittade dom utan att riskera att sänka båten. Det fick bli en blandning av vertikalfiske och jiggfiske. Rätt som det är dyker det upp ett fint eko mitt i vattnet på ekolodsskärmen. Jag vänder om båten. Så sakta jag kan tar jag mig tillbaka mot fisken. Försöker hålla båten över fisken och droppar jiggen. Ingen reaktion och nu har fisken snart försvunnit ur ekolodskonen. Några försiktiga ”jiggningar” och ”SMACK”. Ett stenhårt hugga som känns genom hela kroppen.

Fisken känns bra men jag vågade inte riktigt tro att det handlade om gös. Men efter ett litet tag bryt en PB-gös ytan. Då kommer jag på att håven ligger i bilen. Där gör den tyvärr ingen nytta. Det blir att handlanda denna fisk. Denna dag var turen på min sida och landningen går bra.

Vi mäter gösen till 77cm och den väger 4,5kg. PB med ett kilo. Att fisken är riktigt vacker gör inte saken sämre.

Fantastiskt vacker fisk!

Gösfisket är verkligen på frammarsch och framförallt spinnfisket efter gös.

Rapala X-Rap Peto 14cm och 20cm har Tommy Blomander fångat overkligt stora gösar på. Även jag har lyckat lura några på just Peto 14cm.

Sedan har vi Rapala Rippin Rap och den nya Rapala Rap V-Blade som garanterat fångar gösar. Ni som följde Predator Fight kunde se Nellfors och Holgersson få många gösar på just Rippin Rap.

Kanske är det gösfiske dessa diskuterar.

Sedan har vi ju så klart jiggarna Storm 360 GT Largo Shad och Storm 360 GT Mangrove Minnow. Jag har valt dessa i 10cm storlek när jag fiskar gös. Fina jiggar med en liten flärp vid paddeln som kan avlägsnas om du vill förändra gången på dom.

Ta hand om er fiskevänner och Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids