Hitta rätt i strömmarna vid höga vattenflöden!

Det går att ha ett riktigt fartfyllt fiske i älvarna trots höga vattenflöden. Det gäller bara att våga testa nytt. Jag vet att det är många som känner att djupgående beten eller beten med stor ”läpp” är något man inte ska köra med i älvar. Men det är precis tvärt om i min mening, speciellt nu när vattenflödena är höga och troligen kommer vara det en lång tid framöver. De senaste turerna i älvarna har djupgående beten som shadowrap Jack deep och nya Rapala Cd elite givit drygt 80% av fångsten.

Dessa beten kör jag gärna mitt i strömfåran och kanterna till denna. Nu är vattnet så pass högt att det faktiskt går att köra uppe på grunden och alternativt ankra och spinnfiska även grunden med djupgående beten. Känner man bottenkontakter så är det ingen fara, hög spöföring löser oftast problemet och stor harr samt öring kan ofta triggas av lite bottenstuds!

Testa fiska lite djupare, du kommer inte bli besviken om du är på rätt plats!

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson