Nattfiske med Peto gav PB

I veckan var jag ut på ett fantastiskt kul nattfiskepass efter gös med min vän Andreas. Vi anlände till vattnet kl19.

Till att börja med ställde vinden till det när vi skulle spinna på gösarna vi hittade med hjälp av ekolodet. Vi lyckades lura ett par mindre gösar innan solen gick ned. Sedan var det dålig fart fram tills klockan blev runt 2:30.

Rätt som det är ser vi ett fint eko på ekolodsskärmen. Jag kastar ut min Rapala X-Rap Peto 20cm i färgen Smelt On The Beach och det hugger. Tyvärr missar jag fisken. Men jag lägger ett till kast och denna gång går det bättre. Ett stenhårt hugg som följs av en härlig drillning som slutar med ett PB i håven. Min första gös över 80cm.

Sämre kan man ha det än att mysa med ett PB till den soluppgången.

Gösen mäter 83cm och väger 4,62kg. En putsnings av PB:t med dryga hektot. Som jag skrivit tidigare så ju mindre man höjer sitt PB ju fler härliga stunder på vattnet får man.

Efter att ha släppt tillbaka fisken får vi flera gösar till. Dom verkade ha en huggperiod nu.

Jag hade bäst fiske på min Peto 20cm medans min namne Andreas fiskade bäst på Peto 14cm.

Totalt landades ca 15 gösar. En fantastisk sommarnatt och eftersom fisket kom igång så sent så körde vi ända tills solen var över trädtopparna och klockan visade 5:30. Lätt värt att vara lite sliten dagen efter efter en sådan natt.

En pryl som jag verkligen uppskattar är Storms R.I.P Adapter. Denna lilla pryl gör att du kan vikta dina beten med önskad R.I.P Vikt och snabbare kommer ner på fisken. Grymt smidigt.

Storm R.I.P Adapter, en grymt smidig pryl!

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen! Glöm inte solkrämen och att dricka vatten där ute på sjön!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids