Regnbågen älskar Rapala

Nu har våren övergått till sommar. De flesta dagsländorna har nu svärmat färdigt och det man kan hitta på vattenytan är främst sporadiskt med nattsländor i sjöarna. Senaste turen till Hökensås valde vi att ta med abborrfiske-utrustningen istället för flugspöt. Lätt utrustning och små beten var taktiken för ”bågarna”.

En ljus regnbåge från Sydvattnet.

Ett lätt sätt att trigga fisken till hugg är att öka inspinningshastigheten. Melodin sist var snabbt fiskade Rapala Elite och Original i färgen RB.

Hur vet man vad snabbt är? Tänk så här: Veva precis så fort det går utan att betet roterar eller bryter vattenytan!

Nya Rapala Elite är oemotståndlig.
Maria lyckades landa ett nytt PB på 3,1 kg.

Att stor fisk gärna går över till fiskdiet är ingen nyhet. Men ändå verkar det rätt ovanligt att sportfiskare använder vobbler till regnbågen.

Original 5 cm i RB färg.

Det finns alltid aktiv fisk i sjöarna. Ett tips är att gå minst ett varv runt sjön. Vi valde att hyra en båt under detta fiskepass och givetvis testade vi samtliga delar av sjön för att finna fisken. Nu när sommarvärmen dämpas av åska och regn kan det bli riktig huggbonanza! Försöka fiska efter regnet och gärna kvällstid som kan ett nytt PB bli faktum även för dig.

Skit fiske

Mvh Ove Johansson

Comments

Kommentarer