47cm abborre och fin bonusfisk

Jag vet inte om ni känner lika. Det börjar klia i kroppen och en sorts rastlöshet sprider sig i kroppen. Då vet jag att det är länge sedan man var på sjön. Eller länge sedan kanske inte det var men tillräckligt länge sedan för fiskeabstinensen ska slå till.

Just den känslan hade jag i kroppen. Semesterdagarna gick och vädret har inte varit på min sida heller. Men plötsligt dök en lucka upp i schemat så jag frågade sonen Wilmer om han ville följa med på en fisketur. Svaret blev ja! Bilen packades blixtsnabbt och vi var på väg mot abborrarna.

Efter att båten packats så styrde jag båten till en kant till en grynna. På väg dit fick Wilmer välja fritt i jigglådan och valet föll på en 8cm Storm 360 GT Largo Shad i färgen HDI. Ett bra val tyckte jag eftersom även jag fått många fina abborrar på den.

Väl framme upptäcker jag tre fina fiskar ekolodets sideimage. Jag säger åt Wilmer vilket håll han ska kasta och kastar dit jag sett fiskarna.

Wilmer gör självklart helt tvärs om och kastar åt ett helt annat håll. Hur det slutade kan ni säkert lista ut. Jag lyckas inte lura någon abborre medans Wilmer skriker -Fisk!Fisk! Redan i första droppet. Spöt bugar bra och jag greppar håven. Fisken går djup ända fram till båten. Upp kommer en LÅNG abborre. Tyvärr såg den ut att kört för hårt på viktväktardiet i sommar.

Fisken är iallafall hela 47cm lång men tyvärr är den väldigt smal så den väger bara strax över kilot.

Nöjd kille med tangerat längd PB

Nu byter även jag till en Largo Shad och lyckas genast kroka en fin abborre.

Även Wilmer får en fin till.

Där får man plats med en golfboll.

Men efter denna korta huggperiod får vi inget mer. Vi gör en längre förflyttning men vi hittar ingen huggvillig fisk. Vi försöker fiska lite djupare och jag väljer att byta till en större jigg. En 10cm 360 GT Mangrove Minnow fick det bli. Kanske skulle det falla de större abborrarna i smaken. Gör några kast längs en djupkant då det tar tvärstopp. Ett stenhårt hugg följt av en fisk jag inte kan rubba. Till slut får jag den närmare båten men det är inte jag som bestämmer. Men efter några rusningar så ligger en riktigt fin gädda i håven.

Krokar av gäddan förbereder kameran till Wilmer samt lägger fram måttbandet. Gäddan mäter 110cm. Någon vikt tar vi inte utan gäddan får snabbt simma hem igen.

En riktigt fin sommargädda på 110cm, skulle gissa att den vägde någonstans mellan 7,5-8,5kg.

Även om detta inte var målfisken för dagen är det fantastiskt kul med dessa fighter. Det skulle visa sig att Wilmer var duktigare på att lura abborrarna. Nästa ankring krokar han sin andra abborre över 40cm.

Nöjd kille och fin fisk!

Det blev bara den abborren på den grynnan. Vi beslutar oss för att lägga sista tiden på stället vi började fiska på. Vi åker tillbaka och det skulle visa sig vara ett bra val. Nästan direkt lyckas vi kroka varsin 40+ abborre. Denna gång fick faktiskt jag den största av de två.

Helt fantastiskt kul avslut på en bra dag.

I bilen hem var fiskeabstinensen botad och en nöjd son och pappa var påväg hem.

Denna dag var det jiggfiske som gällde. Bäst fiskade 8cm Largo Shad.

Largo Shad finns i 8cm och 10cm storlek.

Längst bak vid jiggens paddel finns en flärp som du kan ta bort om du vill att jiggen skall få en mer rullande gång.

Ta med barnen ut på abborrfiske!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids