Flera fina plattfiskar under dagens korta fiskepass

Hej alla, jag var ute och metade lite rödspätta och sandskädda i en dryg timme. Ni som känner till Sörvaer Gjestehus och Söröya, ni vet att det är bra nära hamnen också. Man behöver inte gå över ån efter vatten.

Det var stilla i vattnet alltså nästan noll ström så jag fick köra lite med motorn för att aktivera betena.

Jag körde med ett enkelt 2 kroks tackel agnat med räka och det blev ett koppel med sandskäddor upp mot ca 800gr väldigt fin storlek där och även några mindre rödspättor synade durken.

Lätta grejor är alltid kul till detta fisket och flätlina för att registrera minsta napp. Spöt som jag använder så mycket är ett AERNOS 210ml , funkar helt kanon till detta. Rullen är en AERNOS 1000Fa med så tunn lina som 0,16 mm .

De är starka, hälleflundrorna. Även de små.

Hälleflundra på bonusspö

Men det är inte slut ned detta, utan jag ställde ut ett bonus spö med den nya blå Stormjiggen på.

Nu fiskar jag alltid midskepps för att ha kontroll på båt och motor samt ett öga på elektroniken. Så bonus spöt hamnar på samma sida men i aktern och idag resulterade detta i fem hugg varav två landades på väldigt kort tid.

Inga bjässar men ack vad kul det är med dessa hälleflundror. Utrustning då, där kör jag med en rulle som har legat mig varmt om hjärtat i alla år, TEKOTA 600 lc och ett Tyrnos 20-30 spö laddat med flätlina 0,28 mm. Ut och fiska.

Mvh Ralph på Söröya

Den nya färgen på Stormjiggen är stekhet

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson