Lyckad laxtrolling på havet

Nyligen hade jag säsongens sista laxtrollingfiske på havet, och bra gick det! Totalt hade vi 21-22 laxar på kroken, och landade 10 laxar…

Nyligen efter midsommar så körde jag säsongens sista laxtrollingfiske på Ålands Hav, och bra gick det! Jag hade Jan O från FishEco i båten på ett kompisfiske… som sen utvecklade sig till att bli ett reportagefiske då det nappade bättre än vad vi vågade hoppas på och ideer kläcktes samtidigt! Målet var att Jan skulle få drilla sin första Östersjölax på havet någonsin, och lax fick han! Jan har tidigare fått lax i Emån och skottland via fluga, men nu körde vi laxtrolling på havet vilket var nytt för honom, åtminstone att drilla dom! Jag ska inte gå in på några detaljer då det blir ett reportage (som ni måste läsa sen), men vi landade i varje fall 3 st laxar samt tappade en fin lax precis in vid håven den här fiskedagen! Bortsett från denna fisketuren så hade jag 21 eller 22 laxar på kroken under vandringen i år, varav vi landade 10 st av dom (samt en öring och två näbbgäddor! Antalsmässigt med hugg är jag supernöjd med tanke på hur få antal dagar jag varit ute, men vi tappade även ovanligt många fiskar i år också! Kanske då vattentempen var så hög att laxen inte var hungrig (leken är nära och fisken blir mer lekanpassad), men inte kunde motstå mina beten!? Den första laxen drog vi redan den 11 maj, och den sista laxen drog vi så sent som den 28 juni då vi trollingfiskade lax! Både ovanligt tidigt och ovanligt sent i år för min egen del med andra ord, men det hann även bli flertalet gädd och gösguidningar mitt i laxsäsongen vilket såklart påverkade resultatet! Dessutom blåste flera bra datum bort, men så är det såklart varje år! Vi hade även ett trippelhugg en av fiskedagarna då jag hade A-Key AB ombord, men landade då bara en enda av dom tre fiskarna i ”trippelhiugget” (den dagen hade vi totalt 4 laxar och en öring på kroken, och landade 2 laxar och 1 öring totalt)! Det var ett ovanligt bra år på grov lax, men vi hade oturen att bara tappa en av dom riktigt-riktigt stora som vi krokade på då jag hade en enda kund (Andreas Brattlöf) utanför Landsort! Laxen släppte när vi hade ca 330 meter lina ute, vilket var surt då jag är övertygad om att det var en riktigt stor lax! Intressant var att i början av säsongen så fick vi så gott som all lax/hugg på ytan, medans i slutet av säsongen så drog vi allt via Cannon djupriggarna på lite djupare vatten! Nästa år kör vi igång tidigt återigen, runt 10-15 maj skulle jag gissa på, så passa på att boka ett coolt laxfiske som man bara måste prova på någon gång i livet! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt – välkomna ombord!!

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en kul sida där med en massa bilder (ofta stora fiskar och annat kul)! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer