Sommarfisket fortsätter med röding!

Häromdagen var jag nere på Vättern med grannen Johan och skulle ge oss på de starka snabbsimmande rödingarna i de klara vattnet.

De ostadiga vädret gjorde de till en liten chansning men SMHI utlovade låga vindar och regnfritt. Tyvärr var det varken eller. Vi fick verkligen kriga oss fram till de få rödingar vi hittade. Rödingarna var otroligt utspridda och bytesfisken rörde sig snabbt.

När vädret var lite lugnt så blev de klart lättare att fiska, då kom också de första rödingarna.

De rödingarna vi fick föll för Storm Gomuku 35g

Jag brukar köra detta fiske 1-2 ggr om året, så jag kör oftast de som har fungerat tidigare. Enda nya för året var kroken från VMC 7548bd bladed hybrid på mina gomukus! Inspirerad utav pro guide kollegan Mogge som varit ute ett par veckor tidigare och fått bra med fisk på den kombon!

Mogges blogginlägg kan ni läsa här! https://www.rapalaproguide.se/2020/06/otroligt-bra-rodingfiske-i-sommarvarmen/

Självklara valet för färg för egen del. HCD har levererat mina flesta rödingar genom åren.

Vi avslutade fisket när det började blåsa upp så pass att de var svårt att hålla balansen i båten och ett brutalt regn kom. Då kände vi oss färdiga! Så ska de bli ett nytt pass i sommar får de gärna bli i bleke och solsken ?

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg