Efterlängtad storfisk! Uer på 6890 gram

Hej alla goa där ute, då fick man ännu en fantastisk och oförglömlig kväll på havet utanför Söröya.
Jag bara älskar jakten efter en stor uer, eller kungsfisk som den heter på svenska, för den har saknats i min värld. Många över 4 kilosstrecket har det blivit genom åren men förra veckan kom äntligen min första fisk över 5 kilo. En förlösande fisk som visade att man var i rätt område med både rätt grejor och teknik . Den vägdes till 5180 gram och det var så skönt efter alla tusentals meter lina man vevat för att komma dit.

Häromkvällen åkte jag ut till samma område och fiskade lite djupare ca 250 meter. Där fanns lubb direkt om jag inte vevar upp tacklet 8 till 20 meter från botten.

Efter ett par drifter så hugger den stora uern och dom kämpar lite grann. Eftersom den levde bus så trodde jag att det var en lubb igen men jag lovar att det blev rena primalskriket i båten när den bröt ytan. Vilken jäkla uer!

Jag fiskade med mitt Antares 5080 spö och rullen är i detta fallet en Shimano PLAYS 400 samt flätlina och ett tackel bestående av agnade bläckfisk imitationer.

Vikten var på land 6890 gram och kan väl tillägga att den var helt tom i magen. Ut och fiska.

Mvh Ralph på Söröya

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson