Fina fiskar på Rapalas hårdbeten

För några dagar sedan var jag ut och fiskade abborre. Började fiska vid en grynna med en skarp kant mot djupare vatten. Började fiska av kanten med jigg och ganska omgående hugger en gädda på ca95cm men inga abborrar behagar nappa.

Byter till en Rapala Shadow Rap Shad för att fiska av uppe på grynnan. Redan första kastet sitter första abborren. Ingen jätte men skönt med ett svar. De mindre abborrarna fortsätter hugga en stund. När abborrarna slutar att hugga flyttar jag mig en bit efter grynnkanten. Kastar några kast utan utdelning. Rätt som det är när jag står och fipplar med lodet smäller det så jag håller på att tappa spöt. Hårdaste abborrhugget i sommar. Långa spinnstopp kan löna sig ibland!

Abborren stonkar på bra och jag sträcker mig efter håven. Upp ur djupet kommer en grann abborre.

Inte konstigt det hugget kändes!

Abborren mäter 44cm. Fantastiskt kul med stor fisk på jerkfiske. Jag gör några kast till och rätt som det är ser jag två stora abborrar som följer mitt bete. Tyvärr dyker dom ner i djupet istället för att hugga. Gör några fler kast men dom vill inte.

Nu var det dags att testa nästa grynna. På med en Rapala Shadow Rap Shad Deep eftersom denna grynna är lite djupare. Redan första kastet smäller det. Ännu en abborre över 40cm.

41cm abborre som gillade Rapala Shadow Rap Shad i färgen ROL.

Jag krokar av abborren och lägger ett kast där den första högg. En jerk, två jerk HUGG! Men tyvärr missade jag denna. Det blir bara dessa kontakter på denna grynna.

Jag gör en förflyttning igen och denna gång är det dags att fiska ännu djupare. Denna grynna/platå är ca 7-8m så nu tänkte jag att Rapala DT 10 skulle komma till sin rätt. Efter lite letande med lodet ser jag två fina abborrar på skärmen. Lägger ett kast med DT10 och det hugger. En riktigt stark abborre. In i håven glider en riktigt vacker fisk.

43cm kilosabborre som gillade DT10AN precis som jag

Till sist gör jag ett nytt försök vid grynnan där jag hade följarna förut. Till en början är det ingen fart på abborrarna men när jag sätter på en Rapala Skitter Pop blir det fart.

Inga jättar men så fantastiskt kul med abborre på popper.

Det hugger i varje kast ett tag och det är ingen tvekan dom slänger sig över Skitter Popen. Det är inga jättar men fantastiskt kul med popperfiske.

Denna dag var hårdbeten överlägset. Grymt kul!

Ut och fiska abborre med hårdbeten!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids