Gös med Scatter Rap Husky i munnen

Gösnätter – trollingfiske på film

När vi parkerat och kliver ur bilen andas vi båda in den åsktunga, fuktiga, kvällsluften och konstaterar att ”ikväll blir det gös”.

I mitten av juli sammanstrålade jag och Nellfors för ett par nätters gösfiske. Tanken var att trollingfiska och samtidigt filma hur vi gör i stora drag. Orsaken är att vi båda får många frågor sommartid gällande göstrolling vilket är superkul! Förhoppningen är att fler ska testa det spännande gösfisket nattetid – och fånga fler gösar.

Den första nattens fiske bjöd inte på några storfångster och under den andra dagen drog ett oväder med hård vind, åska, regn och till och med hagel in. Just åskan kan få igång gösen men det gäller verkligen att ha koll på hur åskvädret rör sig… Att vara på sjön när åskan går är inget jag rekommenderar.

Vi beslutar oss för att byta sjö och när vi sjösätter båten har ovädret redan dragit förbi och solen är på väg ner bakom trädtopparna. Nästan omgående börjar det hugga…

I filmen besvarar vi de vanligaste frågorna vi får kring göstrolling. Exempelvis var man ska leta efter fisken och vilka beten man ska använda. Har du några frågor som vi inte tar upp i filmen är du givetvis varmt välkommen att ställa dem – antingen här nedan eller på Youtube-sidan »

Resultatet av filmen finns att se här:

Comments

Kommentarer