Rapala Skitter Pop får abborren att vakna!

Senaste två turerna jag varit ut så har Rapala Skitter Pop visat sig vara riktigt het. Även om abborren inte jagat småfisk i ytan så har dom tagit på denna popper.

Fisket har varit så att jag börjat fiska jerkbaits och wobblers men när abborren bara följt betet har jag knutit på en Skitter Pop. Detta har lyckats lura abborren till hugg.

Det har inte varit de största abborrarna men vad gör det när de hugger som de stora. Det har exploderat i ytan. Fantastiskt kul fiske. Områdena jag fiskat har varit grynnor 1-4m med stora stenar där abborren stått och tryckt och när poppern gjort ”oväsen” på ytan ovanför dem har de kommit som skjutna ur en kanon. Har de missat första hugget har de kommit igen. Det som funkat bäst har varit att smårycka Skitter Poppen så att den ”skvätter” lite extra. Huggen har då kommit i pausen mellan rycken.

Även förra året denna tid på året hade jag några bra fiskepass på just Skitter Pop. Då lyckades jag med denna dubbel med en riktigt fin abborre på 47cm på ena kroken.

Kanske är det Popperfiskets tid i Dalarna nu.

Hur som helst finns det inget roligare än när abborren hugger på ytbeten så det är värt att testa!

Ut och testa! Skitfiske!

Rapala Skitter Pop i färgen CH är en favorit!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids