3 Supersize på en förmiddag

Sista dagen på min och Jörgen Storms abborrsatsning blev en fantastiskt bra dag. Jag vet inte om jag kommer få uppleva detta någonsin mer.

Vi började med att fiska våra wobblers längs kanterna men när resultaten uteblev övergick vi till Plan B, jigg fiske med Storms Largo Shad riggade på en So-Run Stand Up Skalle. Dessa fiskades så långsamt att men hann ta en snus mellan lyften.

Det skulle visa sig vara melodin för dagen och det var dom stora abborrarna som ville äta dessa jiggar. Det dröjde inte många kast innan det tog tvärstopp för mig. Det kändes genast att det var en fin abborre som huggit på min Largo -Shad.

Efter en kaosartad fight och håvning ligger den äntligen i håven. Den är lång men inte lika grov som insjöPBt jag fick tidigare dagen innan.

Vi lägger den på Rapalamåttbandet och den är 50cm. SuperSize abborre nummer 2 för mig denna resa.

Fantastisk fisk på 50cm

Vi släpper tillbaka den fantastiska abborren och efter 10 minuter utan hugg gör vi en liten förflyttning.

Redan efter några kast hugger det för mig igen. Det är bättre fisk denna gång också. Tydliga hårda abborrknyck som stonkar efter botten. Upp ut djupet kommer ännu en av sjön stora abborrar. Den glider snällt in i håven. Jag och Jörgen tittar på varandra och kan knappt tro det är sant. Vi placerar abborren på Rapalamåttbandet och även denna fisk är 50cm.

Min andra abborre på 50cm denna dag är ett faktum.

Tyvärr är denna abborre tom i buken annars hade den höjden för att utmana om resans största men den slutade tvåa.

Nu hugger det fina fiskar med jämna mellanrum. Flera fiskar över 45cm landas. Samma visa varje gång. Sakta sakta längs botten och rätt som det är sitter dom där.

Rätt som det är ropar Jörgen.

-Nu du!

Och visst kommer det upp ännu en fantastiskt vacker abborre.

Dagens tredje Supersize

Ja ni kanske kan gissa för visst är det dagens tredje på 50cm som Jörgen får.

Vilket fiske!

Här ovan ser ni två 49cm abborrar som även dom tog på en Largo Shad i färgen HDI riggade på en So-Run Stand Up Skalle som vi fick denna resa. Vi lyckades knäcka koden och blev belönade med ett sagolikt fiske!

Tack Jörgen för trevligt sällskap som vanligt!

Ut och fiska gott folk! Årets höjdpunkt är här, hösten!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids