Äntligen gäddfiske

Efter några pass med dåligt abborrfiske var det dags att damma av gäddprylarna. Planen var att fiska av grundare områden med sten och gräs samt friliggande grynnor.

Jag lyckades kroka några mindre gäddor på både Rapala X-Rap Peto och Rapala X-Rap Haku innan vinden började tillta och jag var tvungen att ta en paus då min båt inte lämpar sig för fiske bland vitvågor.

Dessa gäddor högg när jag fiskade dessa beten över ett område som hade både sten och gräs. På 1-2m djup.

Rapala X-Rap Peto och Rapala X-Rap Haku är fantastiskt läckra beten till gäddfisket.

Men när väl vinden lugnat och jag fått i mig lite mat begav jag mig ut på en friliggande grynna. Efter ett par ankringar lyckades jag med det jag kom för. I beteslåset hängde en 23cm T-BoneShad. T-BoneShad är perfekt att fiska över djupare vatten då den fiskar bra i droppet och trycker mycket vatten.

I ett spinnstopp över 10-12m tar det tvärstopp. Man måste älska gäddhugg! Gäddan ville slita spöt ur näven på mig och gjorde allt för att inte hamna i håven. Men efter en riktigt kul drillning kan jag landa en riktigt fin gädda. Underbart!

T-BoneShad i färgen RFSH ville denna gädda ha.
Safe!

Efter några bilder får den simma ner i djupet igen.

Det blir några kast till innan solen försvinner ner bakom trädtopparna och jag är klar för denna gång. Snart är gäddfisket ännu hetare och jag hoppas få uppleva fler hårda hugg innan isen ligger.

Gäddhugg är beroendeframkallande!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids