Concept A3 – en gäddfiskares drömrulle

Sedan i somras har jag fiskat uteslutande med rullar och spön från 13 Fishing och jag tänkte kort dela med mig av mina tankar kring Concept A3 Gen II.

Till att börja med så är Concept A3 en otroligt slitstark och kompetent rulle som man kastar ruskigt långt med redan när den är fabriksinställd. Vill man finlira och ställa in rullen själv så är det oerhört lättåtkomligt. Allt för att maximera fisketiden på vattnet… Ingen vill ju slösa värdefull fisketid på att försöka justera prylarna med iskalla fingrar. Att det ska vara rejält och lättanvänt är en del av 13 Fishings filosofi och jag tycker man lyckas väl.

Maxbromsen är på 18 kilo och hela rullen är saltvattensskyddad. Det innebär att om man vill ta den med på äventyr bland saltvattenfiskar är det inget problem! Exempelvis så är ju spinnfiske efter ytligt jagande sej i Nordnorge är sjukt kul!

Att rullen är byggd med kvalitetskomponenter känns verkligen. Det är gediget, välbyggt och silkeslent. En gäddfiskares dröm!

Det hänger på detaljerna

Två små detaljer som jag verkligen älskar på Concept A3 är de otroligt sköna korkhandtagen och det diskreta tickandet från rullen när lina dras ut. Det är absolut ingen högljudd knarr som på exempelvis trollingrullar. Här snackar vi om en ”click drag” – en slags signal om stor och stark fisk! Love it!

Jag har spinnfiskat både gädda och gös och kastat allt från små Super Shadow Rap och Twitchin Rap till större gummibeten med extra vikter. Givetvis får man anpassa spön efter beten och teknik – och det kommer ett inlägg om det längre fram.

13 Fishing Concept A3 Gen II

Självklart finns A3 i både höger- och vänstervevat utförande och med fler olika utväxlingar. De vänstervevade varianterna finns i nuläget i 5,5:1 och 6,3:1 samt 8,1:1 som är klockren till exempelvis fiske med jerkbait där du hela tiden vill få in löslina så snabbt som möjligt. Den högervevade finns i 6,3:1 och 8,1:1.

Tips! Kolla in Sporting TV

Kolla gärna in senaste avsnittet av Sporting TV där jag gästar Stephan och Robin från Sporting för en dags gäddfiske. Då får grabbarna givetvis testa både rullar och spön från 13 Fishing.

Du hittar avsnittet här »

Comments

Kommentarer