Fate Black ett smart val

Jag har haft privilegiet att fiske ett par nya spön från 13 Fishing här i höst. Det jag fiskat mest med är Fate Black 40-140g där jag kört en Concept A3 5.5.1 på.

Tänkte dela med mig lite av mina erfarenheter här nedan.

Detta Fate Black spö är alltså klassat 40-140g vilket jag tycker är en rimlig klassning på detta spö. Spöt är 259cm långt och delbart på mitten. Varje del blir då ca 134cm (överlappning) vilket gör det lätt att packa med sig i bilen.

Spöts aktion är snabb och du kastar riktigt bra och med bra precision.

Det som slår mig mest när jag fiskar med detta spö är hur man känner minsta ”pill”. Hugger är elektriska och med spöts ryggrad är det inga problem att kroka fisken.

Spöts bakhandtag är ca 41cm vilket gör att du får stöd och kan sätta krokarna när gäddorna hugger.

Sen kommer man till de små detaljerna jag verkligen gillar.

Jag har haft en del spön där det inte funnits någon krokhållare. Men här har man löst det på detta sätt vilket jag tycker är en kanon lösning. Perfekt vid förflyttning och transport.

En annan detalj jag gillar är denna enkla simpla grej.

Visst hade man kunnat sätta ihop dom hyfsat rakt ändå, men här får man svar på tal direkt. En enkel snygg detalj.

Som avslutning skulle jag vilja säga att detta är ett spö för dig som fiskar ”normal stora beten” som Otus, Peto och T-Bone. Eftersom spöt inte är så hiskeligt långt funkar det även utmärkt att dänga någon Haku med imellan åt också. Ett lätt och smidigt spö med grym känsla. Ett riktigt prisvärt spö. Har du chansen så kläm och känn!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids