Häftigt rödspättefiske

Häromveckan var jag och en kompis bara strax utanför campen på Sörvaer gjestehus och skulle meta rödspätta/sandskädda.

Vi hade varit ute ett par dagar tidigare och kompisen körde över mig när det gällde detta fisket. Men skam den som ger sig, vi fick 4 rödspättor över 2 kgs strecket och 3 av dom var mina för en gångs skull. Och som salt på såret så sopade jag banan med polarn också när det gällde antalet. Förstår inte att hornen växer ut så snabbt i pannan på kompisar i samma båt, hahaha. Säkert många fler än jag som upplevt detta, kul är det.

Jag hade även lyckan med mig och smög upp en sandskädda som vägdes till 985 gram blödgad dagen efter. Även rödspättorna vägdes blödgade dagen därpå. Jag har med mig detta sedan min barndom att plattisar skall ligga kallt över natten och sedan rensas dom.

Extra roligt är att man knyter sina tackel och får fina fångster på dessa, att det sedan är väldigt lätta utrustningar gör bara det hela mer spännande.

Sa jag att vi glömde håven i land? Och att räka var agnet.

Ut och fiska,
Ralph på Söröya

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson