I skymningen kommer kräftabborren fram

För en tid sedan hade jag ett par timmar över och jag begav mig ut för lite landfiske. Jag valde en sjö där jag vet att det finns lite kräftor ifall man skulle hitta några fina kräftabborrar.

Jag hittar ett område där jag ser löjjan gå i ytan och samtidigt ser det ut att finnas lite sten som kräftorna kan trivas i. Jag börjar att fiska mina Shadow Raps men det blir inget resultat.

Det börjar skymma och jag bestämmer mig för att gå över till jiggfiske för att kunna lura någon kräftätare. Kräftor är ofta mer aktiva i skymning och under natten så kanske kan det vara läge.

Jag knyter på en 7cm Mangrove Minnow på en 10g So-Run Stand Up Skalle. Tanken är att ta hem denna sakta sakta blandat med några snabbare lyft (för att imitera en flyende kräfta). Jag skulle inte behöva vänta länge på svar. Redan tredje kastet suger något upp min jigg när den står på botten. Jag sätter mothugget och det känns genast att det är en bättre abborre. Efter en kul fight kan jag landa en fin 46cm abborre med röda fina fenor och en stor mun som det säkerligen åkt in en och annan kräfta igenom.

En riktigt vacker abborre men det skulle komma en ännu vackrare.

Jag fortsätter fiska min Mangrove Minnow sakta efter botten och med stand Up skalle står den på botten vilket jag tror kan vara viktigt vid detta fiske. Redan efter 10-15min är det dags igen. Ett stenhårt hugg och en arg stark abborre har sugit i sig mitt bete. Den stonkar efter botten och jag får verkligen kämpa för att hålla den över och ifrån stenarna längs standkanten. Till slut kan jag greppa en fantastisk fisk.

Inte alls så mörk som den förra men med fantastiskt vackra röda fenor som kontrast till den ljusare kroppen. En fantastiskt vacker fisk. Abborren är lite över 48cm. Vilket landfiske!

Ibland kan korta pass löna sig precis som denna kväll. Denna kväll var det kräftabborren som var i farten. Hösten är här gott folk. Ut och fiska!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids