Ibland har färgen stor betydelse

Förra veckan var jag, och mina vänner Haris och Christoffer ute och spinnfiskade gädda. Vi prövade en ny sjö. En näringsrik sjö med mycket betesfisk och ganska grumligt vatten.

Vi började med att åka runt och kolla hur sjön såg ut med hjälp av ekolodet. Vi hittade ganska snart en kant som höll mycket betesfisk. Vi markerade några ”spots” vi trodde extra på och började fiska av dessa.

Till en början får vi inte svaren vi vill men när vi byter till ”skrikiga” betesfärger får vi genast svar.

Först ett missat hugg på min T-Bone Shad 23cm i färgen FT. Jag skulle få en till chans redan nästa kast och då gick det bättre.

En fin gädda som tyckte om T-Bone Shaden precis som jag.

Detta skulle bli startskottet på en intensiv huggperiod. Det hugger i vart och varannat kast. Vi lyckas till och med att få trippelhugg.

Rörigt i håven!

Jag får även gädda på Rapala Peto i färgen PCK. Även det en ”skrikig” färg som sticker ut i det grumliga vattnet.

Sista gäddan för min del som hugger under den intensiva huggperioden är en riktigt snygg gädda.

Snygg gädda tagen på en T-Bone 23cm från Storm.

Efter denna intensiva förmiddag dör fisket ut lite. Vi krigar vidare och har några kontakter och rätt som det är lyckas Christoffer kroka en riktigt fin gädda som jag tror var 108cm. Fantastiskt vacker fisk.

Vi får ytterligare några mindre gäddor under eftermiddagen. En riktigt härlig dag med fint väder och ett gäng gäddor över 90cm upp till Christoffers toppfisk på 108cm. Grymt kul!

Denna dag fiskade jag mitt Fate Black Spinn 56-170g från 13 Fishing. Jag måste återigen säga att dessa Fate Black spön verkligen är grymt prisvärda spön. Kastkanoner med snabb aktion med grym känsla. Har ni chansen så kläm och känn på dessa spön. På detta spö sitter en Concept A3 även den från 13 Fishing. En riktig fröjd att fiska med. En fiskemaskin helt enkelt. Vill ni läsa mer om rullen har Mogge skrivit ett inlägg som ni hittar HÄR!

Det är hög tid att ge sig ut och fiska höstgädda. Fiskar ni vatten där gäddorna gillar ”skrikiga” färger kan jag varmt rekommendera T-Bone Shad i färgen FT och Rapala Peto i färgen PCK.

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids