Öringfrossa med Ylande rullar!

Fisket på Vänern har börjat dra igång. Dom senaste turerna, har jag haft siktet inställt efter jakt på Öring. Snabbfiske i fart mellan 3-3,5 knop, är ett häftig fiske, som lätt blir beroendeframkallande. Det har varit mycket måsdyk, ser man måsarna plocka småfisk i ytan vet man att det är rovfiskar som jagar under, det är ett säkert tecken på att man är på rätt ställe. En wobbler som har fungerat riktigt bra till snabbfisket nu är Rapala Shadow Rap Shad 9cm i Färgerna OG och Yp, dom gillar öringarna skarp. Jag tacklar dom med en Vmc 7554BN Stl 2 trekrok under.

Det blir riktigt häftiga hugg när fiskarna smäller på i den farten, man vaknar till när rullen låter som ett expresslok.

Öringarna håller riktig fin kvalitet nu, bra jobbat alla inblandade, som kämpar för ett fortsatt bra fiske på Vänern. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren