Scatter Husky (Citronen)FFHC ordnade Sm platsen!

Igår söndag var det Dm i gäddtrolling i Örebro distriktet. Topp fem i tävlingen belönades med en Sm plats i den nya grenen som kommer nästa år, då kommer Sm i gäddtrolling att arrangeras i Arvika. Dom fem längsta gäddorna i cm, räknas i tävlingen. Jag fiskade ihop med klubbkompisen Joakim Eriksson. Till en början hade vi svårt att knäcka dagens kod. Vi testade allt möjligt, men fiskarna var inte på humör. När halva tävlingen hade gått, hade vi bara två mindre fiskar på pappret. Då bytte vi ställe, och taktik. En fin djupkant in mot en vik, visade fina bågar på botten runt 5 meter. Jag testade att sätta fast ett 40 grams, sänke tio meter före Wobblern, sen svängde jag mycket med båten. Det tog inte lång tid innan Jocke drillade en bättre fisk.

En gädda på 99cm mättes in. Vi fortsatte att köra på kanten, med betet studsande efter botten, det var dagens melodi, flera bättre fiskar landades. Bäst fungerade Rapala Scatter Husky 13 cm i färgen (Citronen) FFHC.

Våra fem längsta gäddor mätte in på 412cm, det räckte till en andra plats på Dm. Grattis Team Fyllfrys 2, till segern. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren