Stenhårda gäddhugg i gräset! Toppfisk precis under tio kilo.

För ett par veckor sedan fiskade jag tillsammans med Robin och Stephan på Sporting under ett par dagar. Tanken var att fiska gädda och samtidigt passa på att låta den känna på lite nya spön och rullar från 13 Fishing. Jag har fiskat med spön och rullar under en rätt lång tid nu och hunnit med spinnfiske efter både gädda och gös och är imponerad… Därför skulle det bli kul att höra vad andra tyckte.

De två fiskedagarna såg lite olika ut vädermässigt men den gemensamma nämnaren var att vi hittade gäddorna i eller omkring gräsbälten. Visst kom det upp ett par fiskar på grynnorna också men gräset var överlägset.

Urstark gädda visade vägen

Redan på första spotten visade Stephan att ”gammeldansken” kan leverera. En riktigt välmatad fisk i sjukilosklassen klippte betet som om det inte fanns någon morgondag och gick stenhårt i sidan. Vi trodde nog alla att fisken var större än den var innan vi fick den i håven. En stenhård fighter!

Grabbarna imponerades rejält av Fate Black-spöna och Concept A3-rullarna från 13 Fishing. För övrigt samma kombination av spön och rullar som Mathias och Victor fiskar med i Pikefight. Robin konstaterade rätt snart att ”En sån här ska jag ha” och syftade på A3-rullen. Och jag förstår honom… De kastar otroligt långt, har en enormt stark och jämn broms och är dessutom saltvattenståliga om man får för sig att utmana sej, torsk eller nått annat kul!

Fiska över gräset!

Vi testade ett antal olika platser och fångade rätt bra med fisk även om merparten var av det mindre slaget. För min del funkade Rapala Peto 20 cm och nya Twitchin Rap absolut bäst. Just Twitchin Rap är otroligt effektiv att fiska ovanför gräset då den bara går på nån halvmeters djup och är långsamt sjunkande.

Framåt kvällen under den första dagens fiske klippte Robin en otroligt vacker fisk som var snubblande nära tvåsiffrigt. I utkanten av ett gräsbälte med stora djup strax intill stod hon och väntade på kvällsmaten… Att den tilltänkta måltiden var försedd med krokar hade hon nog aldrig trott.

Fisken, som vägde in på 9,85 kilo, var den sista under den första dagens fiskepass och en fin avslutning.

Under dag två spelade vi in ett kommande avsnitt av Sporting TV så hur det gick finns att beskåda på Youtube framöver. Håll utkik!

Comments

Kommentarer