123cm på Super Shadow Rap

Super Shadow Rap är ett bete som fått alldeles för lite tid i vattnet för min del. Men inför höstens första trollingpass testade jag och köra på både X-rap jointed 13cm och Super shadow rap 16cm plats i startuppställningen. Och tur var väl det!

Super shadow rap 16cm i färgen PCK

Tar inte många minuter innan första gäddan kliver på den biter tag i en moddad super shad rap. Ingen jätte men skönt att vara igång, jag hittar en kant med mycket bytesfisk i blandade storlekar.

Fortsätter köra av kanten och yttre paravan längst in på kanten flyger bakåt en gädda modell större har fattat tycke för en X-rap jointed, tyvärr kliver den av ganska omgående i drillen.

Jag hinner dock inte mycket mer än att rigga ut spöt igen och köra ett par hundra meter innan spöt står ordentligt bugat och de knarrar härligt i rullen.

Inser direkt i hugget att gäddan är stor men inte förens den bestämmer sig för att hoppa ur vattnet ser jag att den är riktigt lång. Resten av fighten blir betydligt mindre händelserik tack och lov.

Gäddan mäts till 123cm och 11.9kg. Alltid lika tacksam när man får besök av en stor gädda i båten. Det är dessa fiskar som gör att man orkar hålla på som man gör.

Det fortsätter att nappa på fram till lunch. Majoriteten utav fiskarna kommer på Super shadow rap 16cm trollad i 1.7-1.8kn.

Fantastiskt kul att få mycket och stor fisk på ett bete man inte hade så mycket förtroende för innan.

Comments

Kommentarer

Om Victor Söderberg