Bra öringfiske på Vänern!

I fredags åkte jag och farsan till Vänern. Väderprognosen visade svag vind från syd, då brukar fisket vara bra, så jag tog en semester dag från jobbet. Vi puttrade ut från hamnen i Åmål när det ljusnade, ute på sjön möttes vi av kraftig dimma, så vi fick smyga ut till fiskeplatsen.

Jag hade riggat spöna med Rapala Shadow Rap Shad 9 cm i lite olika färger, den Wobblern har blivit en favorit till höstfisket när man kör lite snabbare, runt 3-3,5 knop, dom går riktigt bra i den farten.

Rapala Shadow Rap Shad , tacklade med en Vmc 7554Bn stl två trekrok.

Första timmarna var fisket trögt i dimman, men när det lättade lite så började det morra ilsket i ett av ytspönas rulle. Det blir häftiga hugg när man kör så snabbt. Dagens första Öring gav en roligt fight.

Fin Öring som tog en Rapala Shadow Rap Shad i färgen Yp

Vi fiskade efter en djupkant, där måsarna dök för fullt, det är ett bra hjälpmedel, att hitta jagande rovfiskar. Nu kom huggen ganska tätt, en större fisk rusade iväg många meter innan den började ge med sig, en stor vildöring visade sig vid båtsidan,kul att se sådana fina fiskar, den krokades snabbt av och simmade tillbaka mot friheten. Jag vände upp mot Måsdyket igen då hugg det igen på ett av ytspöna. En till fin öring tog en Shadow Rap Shad i färgen Og.

Nu tätnade dimman igen, men vi var nöjda med dom fina öringarna, så det blev en lyckad fiskedag. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren