Galet fiske på Rapala Twitchin Rap

Idag var jag och Sveriges spänstigaste mörtgubbe Emil ute på ett förmiddagspass. Siktet var inställt på en kul dag med många hugg och det skulle vi lyckas med.

Redan andra kastet hugger en bättre fisk på ca 4-5kg. Tyvärr lossnar den vid båten och min Rapala Twitchin Rap kommer upp ensam. Men det skulle komma fler chanser. Gäddorna verkar finnas över allt och vi landar flera mindre gäddor. Rätt som det är hugger en bättre fisk och mitt Fate Black spö från 13 fishing bugar bra. In i håven glider en tjock o fin 90 fisk.

Fin gädda på Rapala Twitchin Rap i färgen HLW.

Vi får ytterligare nån gädda på våra jerkar innan vi gör en förflyttning. Även på nästa spot var gäddorna i farten. Flera mindre upp och en fin bonusborre för Emil.

Måste sitta i hatten!

Vi gör sedan en sista förflyttning och nästan direkt ser jag Emils spö böja bra.

-Bättre bättre!

Ropar han, en fin gädda syns bryta ytan ca 20m bort. Men tyvärr kommer Emils bete tillbaka ensamt. Den lossnade och det blir tyst i båten en stund.

Men efter att några mindre gäddor huggit så är humöret i båten på topp igen. Vi landar totalt 23gäddor vilket måste ses som riktigt bra i våra vatten i slutet av november.

Mitt bästa bete var Rapala Twitchin Rap i färgen HLW. Ett bete som fiskat fantastiskt bra för mig denna höst.

Fate Black spöt 40-130g är ett perfekt allround spö för sådana här turer. Funkar utmärkt att kasta både gummibeten och att jerka med. Ett spö som funkar till det mesta! Sen vet ni redan att Concept A3 är en kastkanon! Vilken rulle!Grymt nöjd med den!

Än ligger inte isen så förhoppningsvis blir det någon mer rapport från öppet vatten!

Ut och fiska, dom är tunga nu!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids