Galet med stor hälleflundra

Förra veckan hade jag en god vän till mig på besök på Söröya och Sörvaer Gjestehus. Han var på plats i tre dagar varav två var helt urusla på grund av väder och vindar. Men vem fasen bryr sig efter tredje dagens fiske som blev lite hysterisk och historiskt för vår del. Målar´n som han kallas har otroligt många fisketimmar efter hälleflundra och det var även målet dag tre.

Valet stod mellan en fjord och en annan plats… Det blev en annan plats. Målarn som tycker det är otroligt spännande att meta med sej, satte ut ett par flötmeten själv älskar jag att jigga. So here we go! redan efter 20 minuters drift fick Målar´n napp och det följdes av en fantastisk rusning på långt över 100 meter.

Så efter ytterligare rusningar var det dags att säkra fisken med krok och lina. Den mättes till oerhört fina 180 cm plus – eftersom vi lät den ligga slakt i vattnet!

Ursinniga fiskar

Sedan ramlade det på vi fick den ena efter den andra i blandade storlekar i första driften. Kan väl tillägga att vi driftade i två knop ungefär hela dagen och linorna hänger rakt ner. Drift två kom vi fel och hade bara några känningar, så vi tar grejorna och flyttade till en annan startposition. Det blev en fullträff med två stycken dubbelhugg och ett trippelhugg med flera 100 meters rusningar! Helt galet starka fiskar.

Själv fick jag två över 50-kilosstrecket denna driften på Storm Wildeye Giant Jigging Shad i glow och en blå gul streckad variant som är ny och skitbra. Ett tag stod vi med varsitt spö och med ursinniga fiskar som tar över 100 meter lina var innan min lina brister och Målarns krok släpper.

Det finns så mycket att berätta om denna dagen men det räcker så här! Kan säga att stormjiggen utklassade metet denna gången.

Ut och fiska
Mvh Ralph på Söröya

Comments

Kommentarer

Om Ralph Bengtsson