Grymt Öringfiske på Vänern!

Jag och Andreas fiskade på Vänern i helgen som var. Vädret visade sig från sin sämsta sida, då vi utgick från Åmål. Stark Syd ostlig vind är sämsta tänkbara på den sidan. Så vi valde ett område lite längre söderut i sjön, dit kunde vi ta oss inomskärs. Väl ute på sjön så var det helt okej med vågorna. Wobbler i fart runt treknop blev metoden. Vi fick tips av några kompisar om ett större måsdyk en liten bit bort, när vi närmade oss dyket så såg vi några större fiskar jaga för fullt i ytan. Vi kom helt rätt med betena, så det tog inte många sekunder innan Andreas drillade in en bättre fisk. En fin öring tog en Rapala Shadow Rap Shad 9 cm i färgen Yp helt oblyat i ytan. Den Wobblern gillar laxfiskarna skarpt, den har blivit en favorit till mitt Vänerfiske.

Måsarna fortsatte att dyka i området, så nu hade vi hittat ett område som var hett, det visade även bra med betesfisk på ekolodet, det brukar löna sig att snurra på fläcken man hittar.

Vi tappade ett gäng fiskar innan, nästa fisk satt ordentligt, nu var det min tur att drilla.

Vi fortsatte i det området även nästa dag, många hugg, men det var svårt att få fast dom. Men rätt var det var så smäll det till ordentligt på ena djupriggen, nu satt det en bra fisk i andra änden. En stor Öring gav upp till kamp med luftsprång och långa rusningar. Andreas fick äran att drilla.

Tack Robban och Henrik för tipset med måsarna, dom visade vägen. Öring hälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren