Vänern en sjö i världsklass

Igår lördag hade jag och kompisen Olle Eriksson en rolig dag på Vänern. Vi startade båtfärden i mörkret för att vara på plats när det första ljuset, började lysa över vattnet. Dimbankar mötte oss ute på sjön så vi fick smyga fram till det tilltänkta grundområdet. Väl på plats, så lättade dimman snabbt, det tog inte många minuter innan Olle drillade in dagens första fisk.

Vi hittade en fläck runt en grundtopp, där det flöt massa skräp i en strömkant. Det visade vägen. Där hade betesfisken samlat sig, ekolodet visade fina stim med jagande rovfiskar runt. Vi började sicksacka över kanten. Huggen duggade tätt, med fina fiskar.

Nu var det roligt att vara laxfiskare, lugna vindar och starka fiskar som hoppar och rusar så att rullarna skriker. Det är beroendeframkallande.

Toppkondition på fiskarna nu på Vänern, riktigt bra jobbat alla inblandade med utsättningarna av fisk. Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren