Var det ett årsbästa jag hade i näven?!

Det verkar som det är landfiske jag skall ägna mig åt när jag fiskar gädda detta år. Jag fick ett par timmar över. Jag behövde komma ut och bara slappna av. Då är fiske helt perfekt. Jag plockade bara med mig det viktigaste, håvnätet (utan skaft vilket jag skulle få ångra) tång,våg, kamera spö och en Rapala Twitchin Rap.

Jag tar mig fram till platsen jag ska fiska och börjar kasta av området noggrant. Efter ett tiotal kast med min Twitchin Rap sen går det en stöt genom mitt Fate Black spö. Mothugget sitter och spöt bugar bra. Efter en kort fight kan jag landa en fin gädda på ca 95cm.

Efter en bild får gäddan simma hem igen. Jag fortsätter kamma området och redan nästa kast hugger det igen. Denna gång en mindre gädda som gillade min Twitchin Rap i färgen HLW.

Det skulle inte dröja allt för länge innan det var dags igen. Ett stenhårt hugg på jerk är fantastiskt!

Åter en fin gädda på runt 90cm. Tre gäddor på mindre än en timme. Det hör verkligen inte till vanligheterna här. Sedan blir det ca 20 min utan hugg.

Solen hade nu försvunnit bakom trädtopparna men gäddorna verkade vara i stöten så jag tänker att jag ger det några minuter till. Kanske är det nu de stora äter tänker jag.

Det skulle visa sig vara helt rätt. Där i mörkret tar det tvärstopp. Nu är det en bättre gädda som huggit på min Twitchin Rap. Fate Black spöt bugar bra och jag känner på huvudskaken att det är en fin gädda. Gäddan går tungt men den kommer närmare. 10meter ut kommer den upp i ytan. Ett stort huvud visar sig. Jag tar meter för meter och gör mig beredd att landa den. Det går bra. Jag lyckas greppa hjälgreppet när den kommer in bland stenarna.

Jag sätter mig på knä på stenen jag står på och håller gäddans huvud under ytan. Äntligen än bättre gädda tänker jag för mig själv. Tittar på gäddan och den är nog runt 110cm.

Nu måste den krokas av, förevigas och vägas. Håvnätet ligger bredvid mig så jag sträcker mig efter det och lägger det bredvid gäddan i vattnet. Jag försöker försiktigt dra in gäddan i håvnätet. Då händer det som inte får hända. Gäddan ruskar och på något sätt tappat jag hjälgreppet. Gädda hamnar på håvnätet och ena kroken fastnar.

Nu går det fort men tiden känns som den går i slowmotion. Gäddan ruskar och självklart lossnar den. Jag är snabbt nere med händerna och greppar den. Jag försöker hålla den men det är för sent. Den glider ur mina händer.

Ja vad ska man säga. Nu är jag 99% säker på att det inte rörde sig om någon 10+ men surt ändå. Fisketuren som var så lyckad slutade med besvikelse. Jag fick gäddan men ändå inte.

Hur som helst är Rapala Twitchin Rap en gäddmagnet och är det bete som fångat absolut mest gäddor denna höst för mig! Bara veva, så går det i förföriska S-kurvor eller jerka betet. Flera gäddor har även huggit i stoppet då betet sakta dalar med en förförisk gång.

Nästa gång det hugger en stor gädda ska den även fotas hoppas jag!

Hösten verkar bli lång här i Falun och det betyder mer spinnfiske! Bara att tack och ta emot och spinnfiska tills isen ligger!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids