Vinst på klubbmästerskapet!

Igår lördag var det dags för det årliga, klubbmästerskapet i trollingfiske,Som min klubb Noragyttorp fiskeklubb anordnade på Norasjön. Jag och klubbkompisen Joakim Eriksson fiskade ihop. Gråmulet väder med dis och regn väntade, hela dagen, dessutom med vind från sydost. Då brukar fisket vara trögt på Norasjön. Jag riggade spöna med Rapala Scatter Rap i lite olika färger. Dagens första fisk tog på djupriggen, alldeles ovanför botten, en godk gös. Vi mäter alla fiskar på en måttplanka, sen tar vi kort och skriver upp längden, den som vinner har längst total mått i cm. Ett bra system, så man kan returnera fiskarna snabbt. Vi fick ganska snabbt några till godk fiskar, även dom alldeles ovanför botten.

Efter samtal med några andra team förstog vi att fisket var riktig trögt idag. Vi fiskade på en djupkant där jag fått många gösar genom åren. Jag testade att sätta fast ett sänke på 40 gr 10 meter före Wobblern, sen svängde jag mycket. Det gjorde att draget fick en flyende gång när sänket drog ner Wobblern mot botten i innersvängen, sen när man sträcker upp så stiger draget mot ytan. Kör man den tekniken får Scattern en oregelbunden och attraherande gång, som triggar fiskarna till hugg. Jocke drog dagens finaste fisk en gös i toppkondition.

Idag var Rapala Scatter Rap Husky 13 cm i färgen FFHC (Citronen) magisk för oss, av våra tio godk fiskar tog åtta på Citronen.

Våra fiskar räckte till seger i klubbmästerskapet med god marginal. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren