13Fishing uppgraderar pimpelfisket!

Pimpelsäsongen år 2021 får en ny dimension i samband med 13Fishing. Moderna så som äldre pimpeltekniker får ett rejält lyft för mig kommande säsong. Dem ser bara inte coola ut utan det finns en tanke bakom detaljerna i utrustningen. Ergonomi är ett av stegen.

För att det här inte ska bli en roman så kommer det ut en filmsnutt inom kort. Men jag kan dra lite om utrustningen nedan.

13F HCG combo. Denna kombination av rulle och spö kommer jag använda som en ”do it all” dvs den kombo jag kommer använda mest. Balanspirkar, större mormyskor samt mindre blänken kommer att fiskas med detta. Den har ett väldigt skönt och greppvänligt handtag för långa pass ute på isen så som i tält/ark och ute på en sökrunda med isborren. Rullen är laddad med Sufix Ice magic i 0,28mm. Detta för att kunna fiska mormyska samt klara hyfsade fiskar på balanspirk och blänke. Abborre,harr öring och röding av normala dimensioner.

13F WICKED ICE med en WICKED ICE long stem. Notera hur långt ner rullen sitter från handtaget och att spolen är vinklad uppåt för bättre direktkontakt genom spöringarna. Detta för att kunna fiska effektivt även med handskar under iskalla dagar. Detta ger utrymme för ett bekvämt pencilgrip och man slipper i panik försöka få av handskarna vid hugg. Detta spö kommer jag fiska mormyskor samt mindre jiggar och vertikalblänken med.

Sist men inte minst

13F RADIOAKTIVE PICKLE TICKLE STICK 25 MH med en BLACK BETTY FREE FALL XL. Rullen är fylld med sufix 100% FC i 0,44mm detta pga 2 orsaker. Hållfasthet mot nötningar mot iskanten av stora fiskar. Det andra är att denna framförallt kommer att användas till större balanspirkar och jiggar m.m för pelagiskt fiske efter stor öring, abborre, röding mfl. En tjockare Lina bromsar dessutom upp rörelserna i en balanspirk vilket för mig är väldigt då jag vet att det ofta är skillnaden på hugg eller ej. Rullen har stadig broms och spöt en fightingbutt när det behövs.

Kika in dessa kit och skitfiske på er

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson